Traditioneel Spaans Restaurant in Den Haag

Spaans Eten bij La Rana - Restaurant de Kikker

DEN HAAG - De Kikker La Rana heeft in de loop der jaren de status van Haags instituut verworven. Het restaurant dat uitkijkt over het Huygenspark was het eerste Spaanse eethuis in Den Haag en heeft sindsdien een grote, vaste klantenkring verworven.

La Rana Loungebank
Reserveren is dus geboden. Het geheim van het succes is de opmerkelijke ambiance. Als je binnenkomt passeer je eerst de bar, waar volgens de verhalen de penoze nog wel eens wil aanleggen. Daarnaast ligt het restaurantgedeelte waar ik een keer naast Bolkestein zat te eten. Twee werelden in een teug. Bovenal regeert bij La Rana (Spaans voor kikker) de eenvoud. Verwacht dus geen haute cuisine. De Kikker is een eetcafé waar je ook naar een voetbalwedstrijd op de tv kunt kijken. Op de rekening staat zelfs niet meer dan Bar Bodega.

De voorgerechten zijn een reeks kleine hapjes die elders als tapas worden verkocht. Ze zijn, weet ik uit ervaring, het sterkste punt van La Rana. Menig keer dat ik hier met mijn gezin at, beperkten wij ons tot deze lijst. Zo heb ik goede herinneringen aan de kleine gepelde garnalen in knoflooksaus (€ 13,50) en de Venus-schelpjes in een saus met uitjes en witte wijn (€ 14,00).

Deze keer kiezen we voor lekkere verse Serrano-ham (prima!, € 9,50), pittige gebakken worstjes uit Navarra (€ 8,50) en - mijn favoriet - de gegrilde kleine paprika’s, ook uit Navarra (€ 9,00). Door de paprika te grillen ontstaat een geheel nieuw gerecht met een zachte gekruide smaak. Een aanrader. We drinken de rode huiswijn, een stevige, ronde Tempranillo (€ 3,00). De druif die ook de Rioja zijn kracht geeft.

larana terras

Ook bij de hoofdgerechten houdt de keuken niet van modieuze strapatsen. Mijn grote gegrilde garnalen (€ 18,00) zijn letterlijk niet meer dan dat. Alsof je op een terrasje aan een Spaans haventje zit. Liefhebbers van de zee kunnen behoorlijk aan hun trekken komen. Op de kaart staat ook kreeft, zeeduivel, tonijn, sliptong en mosselen. De vispaella moet je een halve dag van tevoren bestellen.

Mijn tafelgenoot valt aan op een forse ossenhaas (€ 18,50) met paddenstoeltjes en aubergine die hem meer dan tevreden stemt. We eten er frieten bij (€ 2,25), die me niet kunnen bekoren. Ze zijn groot en slap en ook niet zo heel warm meer. Waar je rekening mee moet houden is dat elk bijgerecht afzonderlijk moet worden afgerekend. Dus ook voor de salade betalen we (€ 2,25). De toetjes zijn bij De Kikker een ondergeschoven kindje. Ik bestel een flan (€4,50), het bekende caramelpuddinkje dat aan beide zijden van de Pyreneeën populair is. Ik was er niet kapot van, met name omdat er ongevraagd een krans slagroom uit een spuitbus omheen was gedrapeerd. Het ijsje (€ 5,00) van mijn disgenoot had een zelfde behandeling ondergaan. Toch is De Kikker nog steeds een van de beste eetcafés van Den Haag. Zeker als je je richt op de tapas heb je in deze bijzondere sfeer een mooie avond. ’s Zomers kun je je ook laten bedienen op het terras dat aan het park grenst. Een bonuspunt. We rekenen €103,00 af

Bron: AD.nl


Voor direct contact bel naar: 070 - 388 40 40

Liever online reserveren? Gebruik dan het reserveringsformulier